به گزارش ميراث آرياchtn)) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي ، موزه سنجش تبريز به عنوان يکي از موزه‌هاي غني اين کلان شهر ،گنجينه‌هاي ناشناخته ارزشمندي را در خود جاي داده که تنه درخت مزبور يکي از آنها است . اين تنه درخت متعلق به دوره پليوسن از دوران سنوزوئيک آخرين دوره زمين شناسي است .
اين تنه درخت يکسال قبل از سوي يک زمين شناس محلي در پارس آباد مغان ، خريداري و به تبريز منقل شده است . جنس اين درخت با گذشت زمان طولاني تبديل به سنگ سيليسي شده و حالت فسيلي و سنگواره‌اي پيدا کرده است . همچنين آوندها و ديواره اين درخت با جذب مواد آلي سخت شده و لايه بيروني آن رنگي شبيه زنگ زدگي آهن به خود گرفته است .
اين گزارش مي افزايد ،در موزه سنجش تبريز که به خانه سلماسي مشهور است اولين ابزارهاي سنجش زمان ، وزن ، برق ، آب ، بنزين در ايران نگهداري مي‌شود. ساختمان قديمي سلماسي بيش از ‪ ۱۶۰‬سال قدمت داشته و متعلق به دوره قاجار است .
در اين موزه انواع ادوات مقياس توزين از قبيل ترازوهاي ظريف زرگري تا قاپانهاي بزرگ ميادين ميوه و تره بار مربوط به قرون گذشته ،سنگ وزنه‌ها و اولين پيمانه‌هاي نفتي نگهداري مي‌شوند .
وسايل مربوط به علم نجوم ،اخترشناسي مانند اسطرلاب ،کره سماوي ،اولين ابزارهاي مربوط به علم هواشناسي و قطب نماها نيز در موزه سنجش تبريز به نمايش گذاشته شده است .
ساختمان اين موزه داراي فضاي دل انگيز در سه ضلع حياط و عرصه ‪ ۶۵۰‬متر مربعي در دو طبقه با زير بناي ‪ ۸۷۵‬مترمربع بنا گرديده است .
طبقه زيرزمين ضلع شمالي که توسط پله‌اي به هشتي ورودي نيز متصل است حوضخانه موزه را تشکيل داده و ديگر قسمتهاي زيرزمين شامل مطبخ و انبار ارزاق و آب انبار مي‌باشند .
مصالح بکار رفته در بنا شامل سنگ و ساروج در پي‌ها بوده و ديوارهاي زيرزمين ترکيبي از سنگ و آجر تفليسي و ديوارهاي فوقاني (همکف) خشتي با روکش آجري است ./106

انتهای پیام/

کد خبر 1386111536